it.uwasa.fi

IT-Palvelut Ohjeet ja FAQ

Sähköiset allekirjoitukset Vaasan yliopistossa

Vaasan yliopiston läsnä- tai poissaolevana opiskelijana voit tilata virallisen sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen WebOodista. Saat dokumentit pdf-tiedostoina, joissa on sähköinen allekirjoitus. Sähköinen allekirjoitus varmentaa dokumenttien alkuperän ja eheyden.

Sähköinen allekirjoitus korvaa käsin tehdyn allekirjoituksen ja leimauksen. Sähköistä opintosuoritusotetta ja opiskelutodistusta pitäisi pystyä käyttämään kaikissa niissä tilanteissa missä paperistakin allekirjoitettua ja leimattua dokumenttia. Mikäli asiointitaho ei hyväksy sähköisesti allekirjoitettua dokumenttia, voit edelleen tilata allekirjoitetun ja leimatun opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen e-lomakkeella ja noutaa sen lähipalvelupisteestä.

Sähköisen opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen tilaaminen tapahtuu WebOodin kautta. Tilattu tiedosto on ladattavissasi koneellesi WebOodista lähes välittömästi tilauksen jälkeen. Sähköinen opintosuoritusote tai opiskelutodistus on virallinen vain sähköisenä, ei esimerkiksi paperikopiona. Voit tulostaa paperikopion, mutta sähköinen allekirjoitus ei näy paperikopiossa. Asiakirjan vastaanottajan ei tule hyväksyä pelkkää paperikopiota ilman varmennettua sähköistä asiakirjaa. Opintosuoritusotetta tai opiskelutodistusta ei voi muokata. Muokkaaminen johtaa siihen, että sähköinen allekirjoitus ei ole enää voimassa. 

Sähköinen allekirjoitus tarkistetaan pdf-dokumentista seuraavasti:

Avaa pdf-tiedosto Adobe Acrobat Readerillä ja tämän jälkeen sen Signature panel -tiedot.

Tarkista varmenteen tiedot. Vaasan yliopiston asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu, kun sähköisessä pdf-dokumentissa on seuraavat tekstit Signature panel -tiedoissa:

REV. 1: Signed by CSC-IT Center for Science Ltd servicedesk@csc.fi

 

Klikkaa rivi auki:

 

Vielä tarkempia tietoja pääset halutessasi katsomaan Signature Detailsin alta: Certificate Details

 

Jos sähköisen allekirjoituksen kanssa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä oodituki@univaasa.fi